CIRURGIA REFRACTIVA

CIRURGIA REFRACTIVA

La cirurgia refractiva té com a objectiu corregir definitivament els defectes refractius de la miòpia, la hipermetròpia i l’astigmatisme, de manera que no sigui necessari l’ús d’ulleres o lents de contacte.

 Existeixen nombroses tècniques: incisions corneals, làser excímer, lents intraoculars fàquiques (sense tocar el cristal·lí) o lents pseudofàquiques (substituint el cristal·lí) i d’altres.

 Les tècniques més populars són les realitzades amb làser excímer:

LASIK  i PRK/LASEK.

 LASIK (làser in situ keratomileusis) consisteix en esculpir la còrnea amb làser dins l’estroma corneal (previ aixecament d’un lentícul molt superficial).

 PRK/LASEK (photorefractive keratomileusis/laser assisted subepithelial keratomileusis) consisteix en esculpir la còrnea per sota l’epiteli (prèvia eliminació de l’epiteli, que es regenera en poques hores).

 Ambdues tècnques són molt eficaces, predictibles i segures. Segons el cas s’optarà per una o altra, depenent sobretot del nombre de diòptries a corregir o de les característiques de la còrnia que s’hagi d’intervenir.

 El Dr Joan Tarrús de Vehí va fer la seva tesi doctoral sobre el tractament de l’astigmatisme amb làser excímer i realitza aquestes intervencions a la Clínica Onyar amb un làser excímer Technolas de la casa Bausch&Lomb, amb capacitat per a fer tractaments de presbícia i tractaments personalitzats (a part de la miòpia,  la hipermetròpia i l’astigmatisme, també pot corregir altres aberracions òptiques que hi pot haver en el sistema òptic ocular, millorant encara els resultats finals).

Aquest làser també permet aplicar algoritmes de tractment amb estalvi de teixit, minimitzant el dany tissular a la còrnia (Tissue Saving).

CIRURGIA REFRACTIVA